Sprekers bij Avond van de Chemie 2019

Avond van de Chemie 2019

Over de sprekers

 1. Aken, Tom van

  Aken, Tom van

  Tom van Aken studeerde chemie aan de Universiteit Utrecht en begon daarna bij DSM. In 2002 sloot hij aan bij Avantium en in 2005 werd hij CEO. Avantium is een vooraanstaand technologisch bedrijf gespecialiseerd in katalyse onderzoek, met baanbrekende innovaties als voornaamste doel. Zo houden zij zich onder andere bezig met het maken van PEF op duurzame wijze.
 2. Dishoeck, Ewine van

  Dishoeck, Ewine van

  Ewine van Dishoeck onderzoekt het ontstaan van elementen en moleculen in de ruimte en hoe daaruit sterren en planeten voortkomen. In januari presenteerde zij hierover tijdens de openingsceremonie van het Internationale Jaar van het Periodiek Systeem (IYPT2019) in Parijs. In 2018 won zij de Kavli Prize t.w.v. 1 miljoen dollar.
 3. Kamperman, Marleen

  Kamperman, Marleen

  Marleen Kamperman is hoogleraar polymeerchemie bij de Rijksuniversiteit Groningen. Zij weet als geen ander welke wondere chemische processen in de natuur te vinden zijn en hoe we daar als maatschappij handig gebruik van kunnen maken. Ontdek hoe de natuur de chemie inspireert. Zij won in 2018 de KNCV Van Marum Publieksprijs voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en betekenis voor de maatschappij van chemie.
 4. Scheire, Lieven

  Scheire, Lieven

  Lieven Scheire is een Vlaamse comedian, fysicus en science communicator. Hij is bekend van televisie met programma’s als Rare jongens, Proefkonijnen en RTL Late Night. Sinds 2018 tourt hij in België en Nederland met Live in Nerdland: DNA. Tijdens de Avond van de Chemie zal Lieven Scheire een deel van zijn show ten gehore brengen. Met zijn enthousiasme neemt hij u mee door een wonderlijke wereld vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Prijzen

Early bird KNCV-studentlid: € 7,50

Early bird KNCV-lid: € 15,00

Regulier KNCV-studentlid: € 10,00

Regulier KNCV-lid: € 17,50

Niet-KNCV-lid: € 27,50

*Prijzen zijn inclusief consumpties

*Introducées mogen mee tegen hetzelfde tarief als het lid.

*De eerste vijftig personen ontvangen €2,50 Early Bird korting. De kaartverkoop voor niet-leden gaat pas open na verkoop van de Early Bird-kaarten.

Deel met anderen